Una de freda i una de calenta per als pilots de la FMA, en el TrialGP de Bélgica

Gaudí Vall (24è) i Jordi Lestang (34è) en la categoria Trial2, deixen Bélgica amb sensacions ben diferents.

La localitat belga de Comblaint au Point va acollir diumenge passat (dia 21), el quart meeting del Campionat del Món de Trial, aquesta vegada, amb una sola prova vàlida per a l’esmentat certamen.

Els representants de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Gaudí Vall i Jordi Lestang van disputar el trial entre els pilots de la categoria Trial2. Vall (Sherco) va assolir l’objectiu que s’havia proposat inicialment mentre que  Lestang (Montesa) va completar el traçat amb més dificultats de les previstes.

Rnd 3 2022 Hertz FIM Trial World Championship

Quant a la lluita pel triomf de la categoria reina (TrialGP), cal destacar que l’emoció pel triomf es va mantenir fins a la recta final de la prova, entre Toni Bou (Honda) i Jaime Busto (Vertigo). L’experiència inigualable del supercampió de l’especialitat, va resultar decisiva en aquesta recta decisiva.

El recorregut (10 km) amb 12 zones, algunes d’elles de gran dificultat.
Comblaint au Point, localitat belga situada en la confluència dels rius l’Ourthe i l’Amblève, situada a 124 km de Brussel·les i 172 km de Luxemburg, va ser el centre neuràlgic de la cursa.
Els organitzadors van ubicar en ple centre de la localitat, el paddock dels participants del TrialGP belga.
Els camins i boscos que envolten la localitat, van ser l’escenari en el qual es van dissenyar les 12 zones d’habilitat, que els pilots van superar dues vegades. Un traçat exigent i en general tècnic. Zones molt relliscoses, és a dir, una dificultat afegida per als pilots.

Gaudí Vall (Sherco) i Jordi Lestang (Montesa) seguir millorant l’objectiu.
Vall va tenir un inici difícil, tot i que en la segona meitat de la primera volta va experimentar una bona recuperació. Va seguir en línia ascendent, en el segon pas per les zones, i va aconseguir un 24è lloc, una classificació que estava entre els seus objectius abans de començar. Així doncs, Gaudí va deixar Comblaint au Point molt content, aquest era el seu comentari: “Sens dubte molt satisfet pel resultat assolit en un trial tan exigent com el belga. Amb tot, cal seguir treballant per anar progressant en cada cursa, la rivalitat entre nosaltres es molt forta.” 

Per la seva part el pilot de Montesa, va tenir encara més dificultats que el seu company, sobretot perquè li va tocar iniciar el recorregut del Trial2. Aquest era el comentari que ens feia de retorn a Andorra: “M’ha tocat començar i a més avui era un dia en què era molt difícil tot. En començar el traçat era tot molt “verge”, i la veritat no ha estat un bon dia. En la primera volta, malgrat engegar amb un “zero” he fet després molts “cincs”. En la segona volta, una mica millor, però toca afinar una mica més i aprendre sobretot. Últimament, anem a la baixa i cal revertir la situació. El pròxim cap de setmana a Cahors, treballarem perquè tot surti millor.”

Com bé deixava entreveure Lestang, cal passar pàgina de manera ràpida, el pròxim cap de setmana (dies 27 i 28) es disputarà la següent cita del Campionat del Món de Trial. En concret, serà una doble jornada de competició en la localitat francesa de Cahors.

Translate »