Relleu Mundial de Dones Motoristes (WRWR 2019)

El passat divendres 22 de març, el Relleu Mundial de Dones Motoristes (Women Riders World Relay) provenint d’Espanya va passar per Andorra i marxar l’endemà cap a França. Un conjunt de dones motoristes d’Andorra es van sumar al relleu entre els dos països veïns, anant a buscar les espanyoles provenint de Saragossa, i acompanyant les motoristes franceses d’Andorra fins a Montpellier.

El Comú de Sant Julià de Lòria, la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) i la Penya Motorista l’Esquirol (a la iniciativa del relleu andorrà) van donar la benvinguda al relleu de la WRWR 2019 a la seva arribada a Sant Julià de Lòria.

 

Què és Women Riders World Relay 2019?

La idea neix a finals d’agost de 2018. Hayley Bell (Warrington, Anglaterra), de 27 anys, cansada que la indústria de les dues rodes segueixi considerant el mercat femení com escàs, i davant la poca varietat de talles, proteccions adaptades per dones, jaquetes, cordures, guants i tota mena de variant tèxtil sigui tan complicat d’aconseguir i en algunes ocasions, fins i tot més car pel simple fet de ser peces exclusives, decideix formar un grup a la xarxa social Facebook, unint en només tres mesos a més de 14.000 dones de fins a 100 països de tot el món disposades a fer-se escoltar per aquests fabricants, i fer visible la figura i necessitat femenina d’equipaments adequats per a les dones motociclistes. Avui en dia el moviment ha aconseguit la unió de milers de dones de tots els racons inimaginables del planeta, amb una mateixa passió, compartint la mateixa necessitat i reivindicació.

Per fer visible aquest moviment s’ha iniciat aquesta fascinant aventura planificant una ruta per relleus a nivell mundial, portant un testimoni de país a país passant per tots els continents i el màxim possible de països tenint en compte la quantitat de participants, climatologia, lleis estatals, seguretat, etc.

 

Més informació sobre el relleu WRWR 2019: www.womenridersworldrelay.com

 

El calendari relacionat amb Andorra va ser el següent:

Divendres 22 de març a les 10h30: Sortida de vàries dones motoristes d’Andorra del Sant Eloi (Sant Julià de Lòria) per arribar a Lleida a l’hora de dinar, on van rebre la desena de dones motoristes d’Espanya fent el relleu de Saragossa a Andorra.

Divendres 22 de març a les 16h00: Arribada d’una desena de noies motoristes de França a la frontera del Pas de la Casa.

Divendres 22 de març a les 19h30: Trobada de les motoristes d’Espanya, França i Andorra a la Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, on es troba la seu de la Federació Motociclista d’Andorra, foto de família i petit refrigeri totes juntes per gentilesa de la FMA.

Dissabte 23 de març a les 9h00: Sortida del relleu de la WRWR direcció Montpellier. La ruta prevista va ser la següent: Andorra – Perpignang – Bages – Narbonne – Béziers – Agde – Sète – Frontignan – Montpellier.


Descarrega el comunicat en PDF

Translate »