Presentació Gala FIM 2017

Andorra la Vella acollirà el 25 i 26 de novembre l’Assemblea General i la Gala FIM

 

Hi seran presents bona part de les 113 federacions motociclistes d’arreu del món i es lliuraran els premis als Campions del Món 2017 de totes les especialitats.

_MG_0056

Reinaldo Márquez – THE ESPORT

El president de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Josep Punti, i el director general de la Federació Mundial de Motociclisme (FIM,) Steve Aeschlimann, han presentat públicament en roda de premsa les dates de l’Assemblea General i de la Gala FIM 2017, juntament amb els patrocinadors principals de l’esdeveniment: el Comú d’Andorra la Vella, el Govern d’Andorra i Andbank. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que la capital del Principat d’Andorra aposta per esdevenir la capital del motor i que “aquest esdeveniment aportarà notorietat i ajudarà a conèixer el nom d’Andorra a nivell mundial”. Amb això ha coincidit el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha destacat “la repercussió mediàtica internacional i la importància d’associar la marca ‘Andorra’ durant dos anys (2017 i 2018) a l’elit del motociclisme mundial”.

_MG_0075

Reinaldo Márquez – THE ESPORT

Steve Aeschlismann ha explicat que la FIM ha triat Andorra per la seva experiència en l’organització de competicions internacionals, sobretot de trial, per la política mediambiental en l’organització de proves sostenibles per part de la Federació Andorrana de Motociclisme, que li han valgut el reconeixement internacional de la FIM en dues ocasions. També s’ha posat en relleu les instal·lacions i la capacitat hotelera del país.

La Federació Andorrana de Motociclisme ha organitzat, entre d’altres,  20 mundials de Trial i 2 Trials de les Nacions (2008 i 2014), 3 mundials de Supermoto, 1 Mundial d’Enduro i 4 Campionats d’Espanya CET.

L’Assemblea General de la FIM és, segons ha exposat Aeschlimann, l’esdeveniment més important de l’any on els representants de les 113 federacions de motociclisme que integren l’organisme prenen decisions importants com els canvis en els estatuts o en les regles de la competició. A més, des de l’any 2010, coincidint amb l’Assemblea General de la FIM, se celebra la gala de lliurament de premis als guanyadors dels Campionats del Món de totes les disciplines  de motociclisme. La darrera, el 2016, es va celebrar a Berlín (Alemanya).

_MG_0049

Reinaldo Márquez – THE ESPORT

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha remarcat l’important impacte mediàtic de l’esdeveniment, que es pot quantificar en 500 hores de televisió. De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha volgut fer un reconeixement a la important tasca desenvolupada per la Federació Andorrana de Motociclisme, ha posat l’accent en el fet que Andorra la Vella té unes instal·lacions magnífiques amb una infraestructura hotelera de qualitat propera als emplaçaments on se celebrarà tant l’Assemblea General com la Gala FIM.

Xavier Palma
Comunicació Comú d’Andorra la Vellaç
comu

Translate »