Marc Font repeteix triomf a l’Enducross de Beixalís, per partida doble.

El pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) va dominar de principi a fi l’última cita del calendari 2022.

Marc Font (PRO), Jordi Morera (EXPERT), Rubén Alves (65cc) i Iu Teixidor (85 cc.), es van proclamar vencedors de la cita (cinquena) que tancava el calendari del Campionat d’Andorra d’Enducross.
El meeting, organitzat pels membres del Moto Club Les Valls, es va disputar a l’escenari habitual, terreny de l’antic abocador de Beixalís, però en un recorregut completament diferent del de les anteriors curses disputades aquesta mateixa temporada.  

El recorregut d’uns 800 metres va agradar als participants.
Com és usual abans de cada una de les curses del campionat andorrà d’enducross, els organitzadors  es van passar les jornades prèvies a la disputa de la cursa adequant el terreny de l’antic abocador de Beixalís. Una vegada més, en el traçat de gaire-bé 1 km, es van intercalar obstacles de tota classe. Alguns de naturals, com l’entrada al bosc natural ubicat al voltant del terreny i d’altres artificials, en forma de salts i pedres d’una grandària considerable.

La dinàmica de tota la temporada, pel que fa a la meteorologia i les inscripcions, es va complir en l’última cita de l’any.
Ambient pràcticament primaveral, amb sol i temperatura agradable. Va ser el que es van trobar els aficionats que van decidir pujar fins a la Collada de Beixalís. Malauradament, el nombre d’inscrits no va millorar, però les perspectives són optimistes.

Marc Font i Jordi Morera van repetir el triomf del meeting del passat mes d’octubre.
En les dues mànegues (30’ cadascuna), Marc Font va demostrar que ha arribat a final de temporada en plena forma. Va dominar des de la mateixa sortida les dues mànegues que es van disputar. El seu germà Miquel es va situar en la segona posició mentre que el principal responsable de l’organització, Basilio Alves, aquesta vegada es va animar a córrer i va assolir el tercer lloc del podi de la categoria PRO.

Jordi Morera, va encapçalar la categoria EXPERT amb claredat, en cas Roger Troquet i Jordi MIró va intentar seguir el seu ritme, però no ho van aconseguir.

Els tres pilots de les categories inferiors van disputar les mànegues en conjunt, demostrant que tenen facultats per continuar progressant amb l’ajuda necessària.

El joveníssim Iu Teixidor (8 anys) va ser l’únic líder de la primera mànega, va protagonitzar una sortida impecable i va anar engrandint a cada volta la diferencia respecte els seus rivals, amb un ritme molt regular.  La segona no es va desenvolupar de la mateixa manera, així ens ho explicava: “Em vaig enganxar en el moment de la sortida i vaig quedar endarrerit. Avançar en aquest traçat no és fàcil.” Cal esmentar que Iu s’ha desplaçat dues vegades des de Girona fins a Andorra per competir en un esport en el que hi porta 4 anys.

L’altre protagonista entre els joves va ser Rubèn Alves (12 anys), guanyador de la segona mànega i ens comentava: “Estic molt content, era la primera cursa que feia amb la moto de 85 cc., i m’ha agradat molt”

Marc Font, ja pensa en el 2023.
Quan la majoria de pilots estan pensant a parar després de completar la temporada, Marc Font ens comenta que s’agafarà les últimes curses d’aquest 2022 com a preparació de l’any vinent: “Aquest mateix mes tinc a l’agenda una cursa de resistència la setmana que ve i l’Endurroc (cursa d’enduro) a la següent. Després de les festes vindran les curses de l’ICE Gladiators i intentarem continuar actius per arribar als campionats de Hard Enduro (España i Mundial) en la millor “posada a punt” tan meva com de la moto”.
Sens dubte el projecte és molt ambiciós, però crec que val la pena aprofitar l’experiència que hem acumulat aquest any”.

Translate »