La FMA participa a l’Assemblea General de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), per primera vegada per videoconferència degut a la crisi sanitària.

La FMA rebrà el “FIM Family Solidarity Trophy 2020” per les accions solidàries dutes a terme a Andorra per la comunitat motociclista durant la pandèmia.

Del dijous 28 de gener al diumenge 31 de gener, la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) ha participat, perprimera vegada per videoconferències degut a la crisi sanitària de la Covid-19, a diverses reunions i assemblees de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM).

El dijous 28 de gener, la delegació andorrana formada per la presidenta de la FMA Natàlia Gallego i el DirectorEsportiu Josep Punti, va assistir a l’Assemblea General 2020 de FIM Europa, juntament amb 34 altres federacions motociclistes europees de les 46 afiliades. Els punts més importants d’aquesta assemblea van ser el balanç de les activitats motociclistes del 2020 a Europa i la votació d’un nou membre de la seva juntadirectiva.

El divendres 29 i dissabte 30 de gener va tenir lloc l’Assemblea General de la FIM 2020, amb la presència de 81 delegacions presents votants de les 115 federacions motociclistes afiliades. Entre molts altres punts, es van repassar les activitats motociclistes dutes a terme durant el 2020 arreu del món, moltes d’elles anul·ladesdegut a la crisi sanitària, i es van aprovar també els comptes i calendaris de competició (Campionats del Món FIM) del 2021.

Un dels punts més importants de l’Assemblea General va ser l’elecció de tres membres de la junta directiva de la FIM (FIM Board of Directors).

Ignacio VERNEDA, resident a Andorra i molt actiu amb la Federació Motociclista d’Andorra, va obtenir 56 vots(69,1 %), sent reelegit Vice-President Primer de la FIM (FIM Deputy President) pels propers 4 anys. Juntament amb VERNEDA, Abdulrahman AL MANNAI de Qatar que va obtenir 51 vots (63%) i Hakan LEEMAN de Suècia, que en va obtenir 50 (61,7%), també van esdevenir membres del FIM Board pels propers 4 anys.

Notícia Mundo Deportivo: https://www.mundodeportivo.com/motor/motogp/20210131/491825791694/ignacio- verneda-reelegido-vicepresidente-primero-de-la-fim.html

Notícia La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/deportes/20210131/6211894/ignacio-verneda- reelegido-vicepresidente-primero-fim.html

Finalment, el diumenge 31 de gener va ser el torn de les reunions de treball de les diferents comissions de la FIM. Natàlia Gallego va participar a la Comissió de Sostenibilitat (CID) i Josep Punti a la Comissió de Trial (CTR).

Durant la Comissió de Sostenibilitat, la directora Kattia Juárez (resident a Andorra) va citar la FMA com exemple a seguir a nivell mediambiental, pels grans esforços fets any rere any en organitzar proves del Campionat del Món de Trial de forma sostenible.

Durant la Comissió de Sostenibilitat, la directora Kattia Juárez (resident a Andorra) va citar la FMA com exemple a seguir a nivell mediambiental, pels grans esforços fets any rere any en organitzar proves del Campionat del Món de Trial de forma sostenible.

En la Comissió de Trial es va tractar els calendaris dels Campionats del Món 2021 de TrialGP i X-Trial. La FMA té previst organitzar una prova de cada enguany a Andorra.

En la Comissió de Trial es va tractar els calendaris dels Campionats del Món 2021 de TrialGP i X-Trial. La FMA té previst organitzar una prova de cada enguany a Andorra.

La gala dels FIM Awards 2020, organitzada per la FMA els anys 2017 i 2018 a Andorra, no es va poder celebrar degut a la crisi sanitària. Durant la gala dels FIM Awards 2021, prevista pel proper 4 desembre del 2021 aMònaco, s’entregaran els premis als Campions del Món de Motociclisme 2020 i 2021.

La FMA hi rebrà un nou premi creat per la FIM degut a la pandèmia, el “FIM Family Solidarity Trophy 2020”.La Federació Internacional de Motociclisme ha decidit reconèixer així una quinzena de federacions motociclistes que han dut a terme importants esforços solidaris durant la crisi sanitària, entre les quals laFederació Motociclista d’Andorra. En efecte, la comunitat motociclista del país s’hi va involucrar voluntàriamentde forma molt important: fent voluntariat amb la Creu Roja Andorrana, entregant ulleres de màscara pels sanitaris, construint pantalles de protecció amb impressores 3D també pels sanitaris, participant activament en els Stop-Labs, etc.

Translate »