En el TrialGP de França: Gaudí Vall segueix amb bon feeling, Jordi Lestang amb problemes.

Toni Bou (Honda), amb el seu sisè triomf de la temporada, frega el 16è títol de campió del Món outdoor.

Els joves pilots de la Federació Motociclista d’Andorra, Gaudí Vall (Sherco) i Jordi Lestang (Montesa), segueixen el seu procés natural d’aprenentatge en la seva primera temporada sencera en el campionat del Món de Trial.
En el TrialGP de França, amb un recorregut mixt de zones artificials i naturals, van completar la seva actuació de manera ben diferent. Mentre Vall es mostrava satisfet amb la seva actuació, Lestang afirmava que no havia estat una jornada positiva per als seus interessos.

En la màxima categoria de la competició (TrialGP), el líder sempre va ser Toni Bou (Honda), encara que al final de la primera volta semblava que, Adam Raga (TRRS), Matteo Grattarola (Beta) i Gabriel Marcelli (Honda), li podien plantar cara.
En la continuació, el supercampió de l’especialitat va posar una “marxa” més i els seus rivals ja no van poder seguir el ritme.

Després de setmanes d’incertesa, va ser el Trial Club de la localitat de l’Occitània francesa, el que va recollir el testimoni de Moto Club de Lourdais (Lourdes) que, per falta de pressupost, es va veure obligat a renunciar a l’organització de la cita francesa del mundial de trial de la present temporada.

Un recorregut molt compacte (3 km) amb les habituals 12 zones, l’escenari a superar.
Els responsables del Cahors Trial Club van situar bona part de les 12 zones del recorregut a la “platja” de les Acàcies a un costat i a l’altre riu Lot, entre els ponts De Valentré i el de l’entrada a Cahors.
Cal destacar que en la prova francesa del TrialGP 2022, no es va disputar la zona de qualificació per a establir l’ordre de sortida. Els organitzadors es van acollir a l’opció que els ofereix el reglament del TrialGP i l’ordre de sortida es va configurar segons la provisional del mundial, però en ordre invers.
La sortida es va fer des del Pàrquing de Chartreux de la localitat francesa.

Gaudí Vall (Sherco) i Jordi Lestang (Montesa) van deixar Cahors amb sensacions molt diferents.
El jove pilot de Sherco va mantenir la seva regularitat i progressió en el seu pas per Cahors. Aquest va ser el seu comentari en finalitzar la competició: “Durant la jornada del dissabte (dia 27), després de completar amb bon feeling l’entrenament de la prova, vam reconèixer les zones i la primera impressió és que eren complicades. Avui (diumenge dia 28), en el moment de la veritat, les dificultats m’han semblat més assequibles del que preveia. Crec que ha estat un trial molt positiu, malgrat un parell d’errades que m’han costat 10 punts de penalització i, per tant, algunes posicions en la classificació final”.

Per a Lestang no ha estat una jornada afortunada la que li ha tocat viure a Cahors. Aquestes van ser les seves paraules: “En el primer pas per les zones he tingut problemes mecànics i a més, amb el temps molt just, he penalitzat més del compte. En la segona volta la situació ha millorat, però, en general, no ha estat un dia positiu per a mi. Sens dubte, toca millorar.”

El TrialGP arribarà a la fi el mes que ve (setembre), en concret entre els dies del 16 al 18, en la localitat italiana de Ponte di Legno (Brescia). El recorregut que prepararan els organitzadors, començarà en el Palazzetto dello Sport en direcció Val Sozzine, amb 12 zones al peu de la glacera Pisgana. Segons els organitzadors, un escenari ideal per als amants de la moto i del paisatge.

Translate »