Emoció i molts records en la 13a Concentració de Motos Clàssiques d’Andorra.

Es va homenatjar a Joan Mata, que va ser “alma mater” de la concentració i president de l’Escuderia d’Amics Drac Moto.

El passat cap de setmana (dies 2 i 3) es va dur a terme la 13a Concentració de Motos Clàssiques d’Andorra, organitzada per l’Escuderia d’Amics Drac Moto, que va reunir una cinquantena de motos i uns 120 participants, la majoria d’Andorra i Espanya.<!–more–>

Joan Mata

Joan Mata

La present edició de la concentració tenia connotacions molt particulars. Era la primera vegada que s’homenatjava el que va ser president de l’Escuderia, Joan Mata, una persona que va dedicar tota la seva vida al món de les motos i que la seva primera presència en una concentració organitzada a Andorra va tenir lloc l’any 1974.

Familiars i molts amics van recordar a l’inefable Joan, comptant experiències viscudes en una època en què les motos poc tenien a veure amb les actuals o amb imatges que donaven fe de les explicacions verbals. Les emocions van pujar molts enters en aquests moments, però sempre en un ambient alegre i positiu que, com no hi ha cap dubte, és de la manera que se’l recorda.

Premis a les clàssiques millor restaurades.
El jurat que va observar de manera exhaustiva les motocicletes presentades al concurs van decidir premiar a:

– Jaume Serret – Honda CV 350 Four
– Pere Llopar – BMW R-50
– Jordi Marin – Ossa 250 Copa
– Carles Prats – Bultaco Alpina 78
– Gabriel Prats – MV Augusta Sella
– Francesc Mestres – BMW R50/2

Els premiats van rebre els seus reconeixements de mans de: Domènech Bascompte (Comú de Canillo), Josep Majoral (Cònsol de Sant Julià de Lòria), Ignasi Verneda (FIM), Josep Puntí (FIM), Min Grau (mític pilot espanyol que va disputar el Campionat Mundial de Motociclisme entre els anys 1964 i 1978), Natàlia Gallego (presidenta de la FMA), i la presidenta de l’escuderia, Amics Drac Moto, Montse Ventura “la Montse”.


El diumenge (dia 3) sortida festiva per les carreteres andorranes.
El mig centenar de motos que van ser presents al parc d’acolliment de la jornada anterior, van tenir l’ocasió de demostrar, tant elles com algun dels pilots presents, que segueixen en plena forma a pesar que fa dècades que va passar la seva “època daurada”.

La majoria van aguantar un recorregut exigent preparat pels organitzadors de l’esdeveniment amb la inestimable ajuda dels components de la Penya Motorista l’Esquirol.
El recorregut es va iniciar a l’Hotel Nórdic (centre neuràlgic de la concentració) en direcció als Cortals d’Encamp. Una vegada aconseguit aquest primer repte van tenir un lleuger descans, sobretot les motos perquè es refrigerés la mecànica, mentre que els pilots van poder admirar un paisatge espectacular.

En la continuació, tots els participants van prendre la direcció fins a Prats, Canillo i l’esmentat Hotel Nórdic on es va dur a terme el dinar que tancava la 13a Concentració de Motos Clàssica d’Andorra.

És evident, que després del suport rebut per part de tots els presents, els membres de l’Escuderia d’Amics Drac Moto ja pensen en una pròxima edició d’una cita ineludible per a tots amants de les motos en general i de les clàssiques en particular.

Translate »