El pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Jordi Lestang se situa en la 2a plaça del podi de màxima dificultat (vermells).

El Moto Club Arinsal va aconseguir culminar amb èxit la 20a edició de la seva prova, en una edició en la qual va superar el rècord d´inscrits i en la qual a més es van prendre una sèrie de decisions, en referència al disseny del traçat que van resultar del grat de tots els visitants.

En l´aspecte esportiu, cal destacar l´augment de nacionalitats que fins al moment no havien visitat la prova andorrana. Cal esmentar de la categoria vermells, David Fabian (Beta), és originari de la República Txeca (va estar a Arinsal amb tota la seva família). En la categoria blaus, Dalton Land, pilot americà de Vertigo, va ocupar a segona plaça, però empatat a tot, amb el guanyador Raúl Guimerá (Sherco).
Els vencedors de les dues categories restants van ser catalans: verds, Enric Serra (Gas Gas) i grocs, Gabriel Font (Montesa).

Pel que fa als visitants, cal destacar a la presència, podríem definir, com de massiva, de pilots de l´illa d´Eivissa. Van ser 21 els pilots que van viatjar fins a Arinsal, encara que amb només 20 motos.
Ens va comentar un dels integrants del Moto Club eivissenc, que l´avi del pilot Xicu Mari Serra (amb 12 anys, va ser tercer de la categoria verds), en aquesta ocasió no va poder competir.“L’any pròxim tornarem amb més companys, és una prova molt bonica”, va afirmar.

La climatologia va estar del costat dels assistents, fins a gairebé al final.
S’havien pronosticat tempestes per a la zona pirinenca i això sempre és una dificultat tant per als organitzadors com pels participants. El dissabte (dia 6) el pronòstic va quedar en dubte, el cel es va mantenir amenaçador, però al final només van caure quatre gotes que no van tenir cap incidència per als presents.
L’inici del segon dia de competició (diumenge dia 7) feia presagiar un altre “fiasco” de la previsió, però en aquest cas, l’encert es va mantenir fins a les 14.00 hores. A partir d’aquest moment van aparèixer forts aiguats que van obligar els pilots més ressagats a acabar la prova en condicions adverses.

En l’aspecte 100% competitiu, a Jordi Lestang se li va escapar el triomf (vermells) en l’últim instant.
En finalitzar l’última zona del recorregut, l’actual líder del Campionat d’Andorra de trial, ens va comentar: “Crec que no he guanyat, he fet un 5 en una de les zones d’aquí a dalt i penso que això haurà estat decisiu”.

El pilot andorrà va encertar de ple, la màxima penalització que va tenir en la zona 15, li va suposar no arribar igualat al final amb el guanyador, David Fabian. A més afegia: “Amb tot, he completat un bon trial, des del primer moment he mantingut una regularitat que ha estat vital, per a mantenir la segona plaça, en dura lluita amb Yohito Takeda.”
Classifiació: 1. David Fabian (Beta), 19 (10+9), 2. Jordi Lestang (Montesa), 24 (14+10) 3. Yohito Takeda (Vertigo), 33 (21+12).

Entre els pilots de la categoria blaus, Raul Guimera (Sherco) va mantenir el lideratge de principi a fi. Per darrere, es van jugar les restants posicions de podi, Dalton Land, Eduardo Alvarez i Hugo Barrera (Sherco). Barrera, segon després del primer pas per les 18 zones, no va estar encertat el diumenge i va quedar fora del podi.
Classificació: 1. Raúl Guimerá (Sherco) 10 (4+6), 2. Dalton Land (Vertigo), 14 (7+7),  3. Eduardo Alvarez (Vertigo), 14 (8+6).

Enric Serra i Javier Serra, es van intercanviar posicions entre els verds. El de TRRS, el millor del dissabte, va ser sorprès pel seu rival l’endemà. El que es va mantenir ferm en la tercera plaça, va ser un dels pilots més joves del trial, Xicu Mari Serra.
Classificació: 1. Enric Serra (Gas Gas), 4 (3+1), 2. Javier Serra (TRRS), 5 (3+2), 3. Xicu Mari Serra (Gas Gas), 9 (4+5).

Entre els més novells (grocs), Gabriel Riera i Tomàs Piza van mantenir les posicions de cap en totes dues jornades del trial. Santi Prat va pujar al tercer calaix del podi, malgrat ocupar la 9a posició el diumenge.
Classificació: 1. Gabriel Riera (Montesa), 3 (2+1), 2. Tomas Piza (Montesa), 6 (4+2), 3. Santi Prat (Montesa), 8 (2+6).

Com queda dit, el Moto Club Arinsal va superar amb nota l’organització de la 20a, edició de la seva prova. Sandra Bonet ens feia aquest comentari just abans del lliurament de premis: “Enguany hem tingut una organització complicada, vam prendre la decisió de fer uns canvis importants en el traçat i això comporta dubtes. Si agradarà o no serà del grat dels quals han vingut durant diverses edicions a la nostra prova.
En concret els canvis van ser: “Invertir el sentit de la part central del recorregut, això afectava 8 o 9 zones. O sigui el que abans era en pujada en aquesta edició s’ha convertit en baixada.
La resposta dels participants ha estat molt positiva. Als quals coneixien el traçat d’edicions anteriors també els ha agradat la nova inter-zona. Mentre que als pilots i acompanyants que ens han visitat per primera vegada, ens consta que, tant el recorregut del trial, amb els paisatges que es poden contemplar des del recorregut, els han meravellat.”

Sembla evident que, a principis d’agost del 2023, Arinsal serà un any més punt de destí pels amants del trial i també dels espectaculars paisatges que es poden gaudir des del recorregut preparat pel Moto Club Arinsal.

Translate »